🔉 مسئولیت حفاظت از مرز ایران و افغانستان با کیست؟ ➕ گفتگو با کارشناس مسائل افغانستان درمورد حواشی ایجاد شده بین دو کشور
بازداشت موسس و برخی اعضای جمعیت امام علی(ع)/پلمب دفتر
حساب توییتری جمعیت خیریه امام علی (ع)، در خبری با اعلام بازداشت موسس این سازمان نوشته:
شارمین میمندی نژاد موسس جمعیت امام علی علیه السلام و مرتضی کی منش مسئول رسانهای جمعیت امام علی (ع) و کتایون افرازه بازرس علیالبدل جمعیت امام علی (ع) هم بازداشت شدهاند.
برخی فعالان رسانه ای از پلمپ دفتر این سازمان مردم نهاد هم خبر دادند
مجلس یازدهم به جد دنبال فیلتر اینستاگرام است
حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس یازدهم با اشاره به احتمال فیلتر اینستاگرام توسط مجلس یازدهم گفته خدا کند این اتفاق بیفتد. فضای باز اینستاگرام و تلگرام تهدید برای جوانهاست و این برای نظام شکنندگی دارد. همچنین اگر کمیسیون حقوقی شکل بگیرد به جد دنبال فیلتر اینستاگرامیم
روز گذشته هم وزیر ارتباطات آذری جهرمی در صخن علنی مجلس با تاکید بر اینکه دغدغههای فرهنگی، دینی و تغییر سبک زندگی بجاست، بیان کرده: با دست روی دست گذاشتن و بستن کار درست نمیشود؛ باید در این زمینه کار کرد. اینستاگرام با سیاستهای ما به قطب تبدیل شده؛ چون پلتفرمهای دیگر بسته است. اگر اینستاگرام صفحه سردار دلهای ما را میبندد طبیعی است آنها دولت تروریستی هستند و تروریستهایی در کت و شلوارند؛ در این موضوع شکی نداریم، اما اگر سردار ما را در بغداد به شهادت رساندند، ما بغداد را خالی میکنیم؟
خب بریم سراغ خبرهای بین المللی و در راس آن سفر هیات دیپلماتیک از کابل به ایران
روابط بین ایران و افغانستان به عنوان دو همسایه قدیمی به دلیل منافع مشترک فرهنگی، سیاسی و اقتصادی همواره برای هر دو کشور حائزاهمیت بوده و دو کشور بر همدیگه تاثیر مستقیم داشتهاند. در سالهای اخیر هم این همکاریها افزایش پیدا کرده و دو کشور توافق کردند که با تهیه و امضای سند جامع همکاری مشترک ساختار مناسبات دوجانبه را مستحکم کنند. روز گذشته محمدحنیف اتمر، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان در راس هیاتی سیاسی، اقتصادی و امنیتی به ایران سفر کرد و با وزیر خارجه و برخی مسئولان سیاسی و امنیتی ایران ملاقات میکند. احتمال دارد در حاشیه این سفر مباحثی درباره حوادث هریرود و همچنین یزد مطرح بشود. آنچه این سفر را از دیگر دیدارهای سیاسی متمایز میکند همین حوادث است که اخیرا منجر به چالشهایی بین روابط میان ایران و افغانستان شده. بخاطر همین این سفر میتواند به نقطه عطفی در روابط ایران و افغانستان تبدیل شود
اگر بخوایهم خلاصه ای از این دو اتفاق را بگوییم: سیزدهم اردیبهشت ماه سال جاری، کانالهای خبری و اکانتهای توییتری تصاویر، ویدیوها و خبرهایی را نشر و بازنشر کردند که در آنها ادعا شده بود مرزبانی ایران مهاجران افغان را که درصدد ورود به خاک جمهوری اسلامی بودند، مورد ضرب و شتم قرار داده و آنها را وادار به عبور از رودخانه هریرود کردهاند. بر اساس ادعاهای موجود در اثر مجموعه این اقدامات شماری از مهاجران افغان در این رودخانه غرق شده و تعدادی دیگه نجات پیدا میکنند و از سرنوشت تعدادی دیگر هم خبری نیست
مبنای این خبر اظهارات یکی از شهروندان افغانستانی است که مدعی شده «حدود پنجاه تن از اتباع افغانستان که به صورت غیرقانونی وارد خاک ایران شده بودند، توسط مرزبانان ایرانی بازداشت، وادار به کار اجباری، شکنجه، لخت و سرانجام به رودخونه انداخته شدهاند.» به فاصله چند ساعت تصاویری از اجساد در شهر هرات افغانستان نشان داده شد و در ویدیوهایی اعلام شد که اجساد مورد نظر جانباختگانی هستند که نیروهای مرزبانان ایران آنها را وادار به عبور از رودخانه هریرود کردهاند. ۲۳ اردیبهشت، موسوی سخنگوی وزرات خارجه ایران در گفت و گوی تفصیلی به ابهامات موجود در این حادثه پاسخ داد و گفت: در تاریخ مورد نظر و در محدوده ادعایی نه تنها چنان واقعهای اتفاق نیفتاده و مواجههای از هیچ نوع میان نیروهای جمهوری اسلامی ایران با اتباع افغان رخ ندادد، چه رسد به ادعاهای ناظر بر انتقال افراد به اردوگاه یا رفتارهای دور از شان انسانی، بلکه در آن زمان به دلیل شرایط خاص جوی در منطقه حتی هیچ گونه ورود اتباع افغان به خاک جمهوری اسلامی ایران ثبت نشده است.
موسوی گفته: چگونگی اتفاق رخ داده برای ما به طور دقیق روشن نیست چون این سانحه نه در قلمرو ما رخ داده و نه نیروهای ایرانی دخالتی در آن داشته اند
همچنین این احتمال اینکه اتباعی از افغانستان قصد ورود غیرقانونی به خاک ایران را داشته اند و برای احتراز از مواجه شدن با پاسگاههای ایرانی، تلاش کردهاند از بخشهایی از رودخانه که نزدیک پاسگاههای ما نیست عبور کنند. در این ایام رودخانه هریرود از جریان آب قابل توجهی برخوردار است و احتمال میرود این افراد چون به منطقه ناآشنا بوده و از شدت آب و عمق رودخانه بیخبر بوده اند، وارد رودخانه شده و دچار حادثه شده باشند
چهارشنبه ۱۴ خرداد یک خودروی حامل مهاجران غیرقانونی که تحت تعقیب پلیس یزد بوده و ماموران برای متوقف کردن به سمت آن تیراندازی کرده بودند دچار آتشسوزی شده و چند سرنشین آن کشته و مجروح میشوند
احمد ترحمی ، معاون سیاسی امنیتی استاندار یزد به خبرگزاری ایرنا گفته: با توجه به دریافت اطلاعات موثق مبنی بر حرکت چند خودروی حامل مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر از شهرستان انار به سمت استان یزد، ماموران انتظامی شهرستان مهریز کنترل مسیر عبور این خودروها را تشدید کردند.
و ادامه میدهد: در جریان این عملیات سه خودرو متوقف شدند و دو خودرو فرار کردند و ماموران بعد از بیتوجهی راننده به اخطارها و شلیک تیرهوایی برای متوقف کردن آن لاستیک خودرو را هدف گرفتند.
معاون استاندار یزد با تکذیب خبرهایی که علت سوختن خودرو را تیراندازی پلیس عنوان کردهاند به ایرنا گفته: «بر اساس گفته شاهدان عینی و مستندات موجود، آتش سوزی خودرو هشت کیلومتر بعد از اصابت گلوله با لاستیک و به دلیل سرعت بالا و برخورد شدید با گارد و جرقههای ناشی از حرکت خودرو بر روی رینگ حادث شده و هیچ ارتباطی با شلیک گلوله نداشته است.»
بازتاب گسترده خبر این حادثه در رسانهها و فضای مجازی، از جمله به دلیل تکرار حوادث مشابه در هفتههای اخیر است. خبرگزاری مهر ۱۷ خرداد در گزارشی زیر عنوان “قاچاق انسان همچنان قربانی میگیرد” به حوادثی نظیر “واژگونی خودروی سواری با ۱۵ تبعه خارجی غیرمجاز، تصادف خودروی حامل ۹ تبعه غیرمجاز افغانستانی، فوت ۵ تبعه غیرمجاز بر اثر تصادف در محور یزد به نائین و دهها مورد مشابه دیگر” اشاره میکند.
پیرامون این اتفاقات گفتگو با پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل افغانستان
مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در کتابش نوشته است که ترامپ در جریان نشست سال ۲۰۱۹ سران گروه ۷ در شهر «بیاریتز» فرانسه واقعا میخواست با ظریف دیدار کند. بولتون اما آن را ایده بدی خوانده بود چرا که «به محض آنکه ما فشار را از روی ایران برداریم، بازگرداندن این فشار بسیار سخت خواهد بود». بولتون همچنین از نگرانی خود از دیدار «جرد کوشنر» داماد و مشاور ترامپ و «استیون منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا با ظریف خبر داد. در این صورت، این دیدار «مقامهای ارشد اسرائیلی را نگران و آشفته و صد البته پامپئو را از شدت عصبانیت کبود میکرده است.»
علی کفاشیان که از سوی کمیته اخلاق به محرومیتی پنج ساله محکوم شده بود، بار دیگه به فدراسیون فوتبال برگشت است.
رئیس پیشین فدراسیون فوتبال، جلسهای با وزیر ورزش برگزار کرده و طبق اعلام رسانههای ورزشی موافقت مسعود سلطانیفر را برای سرپرستی فدراسیون تا زمان تشکیل مجمع انتخاباتی به دست آورده است.
محکومیت پنج ساله کفاشیان و عباس ترابیان برای این بوده که ۳۱۶ هزار دلار حق پخش بازیهای تیم ملی را در اسناد فدراسیون کفاشیان ثبت نکردهاند، پولی که به حساب شخصی ترابیان واریز شده بود.
پنجم تیر پارسال این کمیته رای به محرومیت او داد است، اما ده روز پیش کمیته استیناف که ده ماه پرونده را نگه داشته بود، بدون ادای توضیح رای به تخفیف چهار ساله داد. حتی در چنین صورتی، هنوز هم محرومیت کفاشیان تمام نشده است.
کفاشیان به تازگی در مصاحبه رادیویی اعتراف کرده که این فدراسیون برای تأیید اساسنامه سال ۸۶ به فیفا دروغ گفته، دروغی که دو بار تشکیل مجمع را در پی داشت و به دوره دوم ریاست کفاشیان و سپس مهدی تاج انجامید.
آیا اگر کفاشیان نرود، وزیر ورزش استیضاح خواهدشد.
آیا بهبودیافتگان کرونا از اهدای پلاسما میترسند؟
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفتن: پلاسمادرمانی به طور تقریبی ۵۰ درصد مرگ و میر را کاهش میده و تنها مشکل مهمی که داریم اینه که بهبودیافتگان از کرونا به دعوت ما آن پاسخی را که باید بدن، نمیدن و ما باید این ترس کاذب را از بین ببریم
هر مراسم عروسی و عزا حداقل چند نفر رو کرونایی میکنه؟
روزنامه ایران نوشت در این خصوص نوشته: مراسم عروسی و عزا حالا به پاشنه آشیل تمام تلاش ها برای مبارزه با کرونا تبدیل شده. در استان آذربایجان شرقی بعد از برگزاری هر مراسم ترحیم یا عروسی، بهطور متوسط ۵۰ مبتلا به کرونا شناسایی میشن. تو یه مراسم عروسی در استان هرمزگان عروس که خودش مبتلا به کرونا بوده ۷۰ نفر دیگه را آلوده کرده. در اهواز، یک مراسم ترحیم ناگهان باعث طغیان کرونا در غرب اهواز شده.
کدام مشتریان تالارهای پذیرایی با لغو قرارداد جریمه میشن؟
خسرو ابراهیمی نیا، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس گفته: اگه تالاری در ماههایی که درگیر مشکلات کرونا بودیم قراردادی را با مشتریان ببندد و اون مشتری مراسم خودش را کنسل کند، تالارها مجاز به دریافت حق کنسلی هستنپ
فرض کنید تالاری با مشتری در ۲۰ خرداد قرار داد بسته، بعد از آن مشتری تاریخ مراسم را تغییر داده و به دلیل شرایط کرونایی ۲۰ تیر مراسم خواهد گرفت، اما همچنان در این تاریخ به دلیل تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تالارها همچنان بسته هستند و در نهایت مشتری تاریخ ۲۰ شهریور را برای برگزاری مراسم تعیین میکند، اما در زمان بازگشایی تالارها در نهایت مراسم را لغو کرده و واریزی خودش را طلب میکند در این مرحله تالار مجاز است تا بر اساس قوانین حق کنسلی بگیرد.
دیدگاه خود را بنویسید