🔉 ماجرای افزایش قیمت بستههای اینترنت چیست؟
🎙 بشنوید از جزییات حقوق نمایندگان مجلس و پرداخت کمک ودیعه برای اجاره مسکن تا حذف محدودیت واردات گوشی ۳۰۰ یورویی و رکورد فوتیهای کرونا در ۲۴ ساعت اخیر
💡 پادکست خبری پادیو سهشنبه ۱۷ تیرماه – قسمت ۲۴۲
ماجرای افزایش قیمت بستههای اینترنت
از روز جمعه سیزدهم تیرماه موج اعتراضهای مردمی در رابطه با افزایش حدوداً دوبرابری قیمت بستههای اینترنت تلفنهمراه، بستههایی که عمدتا از نظر حجم کاهش پیدا کرده بودند، اما با همان قیمت قبلی به فروش میرسیدند، از سوی دو اپراتور همراه اول و ایرانسل در فضای مجازی بهخصوص در شبکه اجتماعی توییتر بالا گرفت، هرچند که این افزایش قیمتها از روز چهارشنبه یازدهم تیرماه صورت گرفته بود. این موضوع، اما تا جایی پیش رفت که روز گذشته بسیاری از مقامات مرتبط با موضوع در وزارت ارتباطات در این رابطه موضعگیری کردند و این امر را غیرقانونی دانستند.
اغلب کاربران فضای مجازی که به موضوع افزایش قیمت بستههای اینترنت تلفنهمراه معترض بودند، نوکپیکان انتقادشان رشد ناگهانی و از پیش نامعلوم قیمتهاست و برای چارهاندیشی، جهرمی وزیر ارتباطات را در پیامهای خود مخاطب قرار میدادند. کاربران در شبکه اجتماعی توییتر اعلام کردند که درکنار افزایش قیمت یک بسته، حجم آن بسته نیز نسبت به گذشته با کاهش همراه شده است.
در همین زمینه کاربری در توییتر خود نوشته بود: «بسته ۱۵ گیگ ماهانه با قیمت ۳۷ تومان تبدیل به ۷/۵ گیگ ماهانه با قیمت ۳۷ تومان شده است.» یا کاربر دیگری نوشته بود: «اپراتورها تعرفههای خود را حدود ۲۵۰درصد گران کردهاند، به این صورت که ۸۰درصد حجم همه بستهها را به اینترنت داخلی و ۲۰درصد را به خارجی اختصاص دادند.» اگر این گفتههای کاربران را در کنار فهرست تعرفه اپراتورها قرار دهیم، اگر دستکم اینترنت غیرداخلی را درنظر بگیریم، افزایش قیمت در بعضی موارد به دوبرابر نیز میرسد.
با آنکه آذریجهرمی وزیر ارتباطات عمدتا مخاطب این پیامها بود، اما تا لحظه تنظیم این گزارش، وزیر جوان کابینه به این موضوع واکنشی نشان نداد، اما اغلب مسئولان مرتبط با این افزایش قیمتها در این وزارتخانه به موضوع واکنش نشان دادند، حتی کار به دادن اولتیماتوم رسید و مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس ارتباطی و فناوری ارتباطات گفت: «اپراتورها باید ظرف ٢۴ساعت قیمت بستههای اینترنتی را به نرخ گذشته بازگردانند و درصورت عدم اجرای اپراتورهای متخلف با جریمه مواجه خواهند شد.»
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز گفت: «برخورد قانونی از صبح شنبه چهاردهم تیرماه با ارسال اخطار آغاز شد. قیمتها باید به قبل برگردد.» همچنین معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز گفت: «کاربرانی که طی این مدت بسته اینترنت فعال کردهاند نیز، بستههای اینترنت آنها با مبالغ قبلی برایشان اصلاح شده و مبالغ به حسابشان عودت داده میشود.»
حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی روز گذشته با انتشار پستی در شبکه اجتماعی توییتر از افزایش هزینه بستههای اینترنت تلفنهمراه گله کرد و از پیگیری آن خبر داد. او در پست خود نوشت: «بالابردن قیمت در برخی اپراتورهای تلفنهمراه، درحالی که مردم به دلیل شیوع کرونا وابستگی بیشتری به فضای مجازی پیدا کردهاند، غیرمنطقی و غیرمعقول است و سازمان تنظیم با آن مخالفت کرده است. برخورد قانونی با اپراتورهای متخلف از صبح (شنبه چهاردهم تیرماه) با ارسال اخطار آغاز شد. قیمتها باید به قبل بازگردد.»
همچنین سیدمحمد امامی، مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس ارتباطی و فناوری ارتباطات نیز صبح دیروز با اشاره به افزایش قیمت بستههای اینترنتی از سوی اپراتورها اظهار کرد: «افزایش قیمت بستههای اینترنت تلفنهمراه از سوی اپراتورها برابر با مقررات نیست و باید به نرخ گذشته برگردد و این اقدام مطابق مصوبات ۲۶۶ کمیسیون تنظیم مقرارت تخلف محسوب میشود.»
او ضمن اخطار به اپراتورها، تصریح کرد: «ظرف ۲۴ساعت آینده اپراتورها باید با هماهنگی سازمان تنظیم مقررات قیمت بستههای اینترنتی را به نرخ گذشته بازگردانند و درصورت عدم اجرای اپراتورهای متخلف با جریمه مواجه خواهند شد.»
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس ارتباطی و فناوری ارتباطات افزود: «اپراتورها موظف هستند اضافه دریافت از مشترکانی که اقدام به خرید بستههای اینترنتی کردهاند که قیمت آن مورد تأیید سازمان قرار نگرفته است، به آنان عودت دهند و سازمان تنظیم مقرارت پیگیر این موضوع خواهد بود.»
امامی عنوان کرد: «تعرفه ترافیک داخلی یکدوم و تعرفه پیامرسانها یکسوم ترافیک خارجی در نظر گرفته شده است.» او افزود: «افزایش قیمت تعرفه بستههای اینترنتی باید در چارچوب قوانین سازمان تنظیم مقررات باشد و افزایش قیمت به دلیل تغییرات نرخ ارز یا هر دلیلی دیگر بدون اطلاع و اعلام سازمان تنظیم مقررات تخلف است.»
به گفته امامی افزایش قیمت تعرفه بستههای اینترنتی از سوی دو اپراتور یکسان نبوده و تخلف آنها متفاوت از یکدیگر است. او همچنین خاطرنشان کرد: «درحال حاضر برنامهای برای افزایش تعرفه بستههای اینترنتی وجود ندارد و اپراتورها نیز در صورت درخواست افزایش باید موضوع را در کمیسیون مربوطه اعلام کنند.»
از سوی دیگر مجید حقی، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز درباره چگونگی این اقدام با بیان اینکه تغییر قیمت پکیجهای اینترنت امری معمول بین اپراتورهاست که با توجه به تغییر حجم بستهها اتفاق میافتد، افزود: «اما هماکنون بحث این است که این تغییر قیمتها مبتنی بر افزایش تعرفه بوده است و ما تغییر بسته اینترنت اپراتورهای موبایل را به «پکیج افزایشی» تعبیر میکنیم.»
او با اشاره به اینکه تخلف افزایش قیمت تنها مربوط به اپراتورهای موبایل میشود، اضافه کرد: «از آنجا که این اپراتورها باید قبل از هرگونه تغییر قیمتی، تاییدیه رگولاتوری را دریافت کنند و این اتفاق هماکنون نیفتاده است، این بستهها باید اصلاح و نرخها به قبل بازگردد.»
معاون رگولاتوری با تأکید بر اینکه هرگونه تغییر نرخ خدماتی باید به تأیید رگولاتوری برسد، افزود: «اپراتورهای موبایلی از روز چهارشنبه هفته گذشته (یازدهم تیرماه) بدون اطلاع رگولاتوری و اطلاعرسانی، این تغییرات را در بستههای مختلف اینترنت اعمال کردهاند و ما در بستههای مختلف شاهد افزایش قیمت هستیم.»
حقی گفت: «البته سه برابر شدن قیمت بستههای اینترنت اپراتورها را تأیید نمیکنیم، اما شواهد نشان میدهد که در بستههای پیشنهادی اپراتورها تغییرات زیاد و معناداری اعمال شده است.» او اضافه کرد: «به اپراتورها مهلت داده شده است که تا روز شنبه و هرچه سریعتر این تغییرات را اصلاح و بستهها را به حالت قبل بازگردانند.»
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: «کاربرانی که طی این مدت بسته اینترنت فعال کردهاند نیز بستههای اینترنت آنان با مبالغ قبلی برایشان اصلاح شده است و مبالغ به حسابشان عودت داده میشود.»
او در مورد نحوه نظارت رگولاتوری گفت: «اپراتورها باید در این زمینه گزارش خود را به رگولاتوری ارایه دهند، همچنین سامانه ۱۹۵ نیز آمادگی این را دارد که اگر مواردی از سوی کاربران اعلام شود، آن را پیگیری و اصلاح کند.»
حقی با تأکید بر اینکه کاربرانی که طی روزهای گذشته مبادرت به خرید بستههای اینترنت با نرخ گرانتر از قبل کردهاند، حداکثر تا روز یکشنبه منتظر باشند که بستههای خریداریشده آنها اصلاح شود، در غیر این صورت موضوع را از طریق سامانه ۱۹۵ گزارش و مطالبه کنند، گفت: «تخلف افزایش قیمت تنها در اپراتورهای موبایل اتفاق افتاده است و ما گزارشی مبنی بر گرانی اینترنت ثابت دریافت نکردهایم.»
بهارستانیها چقدر دستمزد میگیرند؟
میزان حقوق دریافتی نمایندگان مجلس همیشه چالشبرانگیز بوده است و امسال نیز با توجه به شرایط نامساعد اقتصادی و حداقل حقوق کارگران و بیکاری فراگیری که تهیه نان شب را برای بسیاری سخت کرده است حقوق نجومی نمایندگان مجلس خبرساز شده است. مجلسی که خود را انقلابیترین مجلس میداند در اولین واریز حقوق مشخص شد که برای هر نماینده علاوه بر ۱۱ میلیون حقوق ماهانه فقط ۲۰ میلیون برای هزینههای جانبی در نظر گرفته است و حق مسکن ۲۰۰ میلیونی هم که جای خود دارد.
۲۹۰ نفر نمایندهای که نه براساس انتصاب که با خواست خود در کارزار انتخابات شرکت میکنند و با صرف هزینههای گزاف تبلیغات انتخاباتی موفق به جلب اعتماد مردم میشوند، چگونه میتوانند بسیار بیش از حد متوسط مردم عادی از نشستن بر صندلی نمایندگی آنها درآمد کسب کنند؟ این ۲۹۰ نماینده زمانی که تصمیم گرفتند راهی بهارستان شوند، میدانستند در تهران باید فعال باشند، چراباید امروز در این شرایط اقتصادی از بیتالمال حق مسکن آنها پرداخت شود؟ وقتی در ابرشهر تهران بسیاری از کارگران و کارمندان با حقوق دومیلیون تومانی خود مجبور به پرداخت هزینههای سرسامآور مسکن هستند، چرا نمایندهای که با شوق خدمت راهی بهارستان شده، باید بودجهای مجزا و نجومی داشته باشد؟ زمانی که حق مسکن کارگران ۳۰۰ هزار تومان است، حق مسکن ۲۰۰میلیونی نمایندگان چه ضرورتی دارد؛ مگر نه اینکه این افراد جز خدمت صادقانه هدف دیگری ندارند و شأن نمایندگی بنا بر صلاحیت و توانایی آنها تعریف میشود، نه خانه و دفترشان؟ اینها همه سؤالاتی است که از لحظه انتشار خبر پرداخت حقوق ۳۱ میلیون تومانی نمایندگان و حق مسکن ۲۰۰ میلیونی آنها در فضای مجازی پخش شده است.
البته که توجیههای مختلفی برای این پرداختهای نجومی مطرح میشود اما مسئله مهم آنجاست که حقوق ۱۱میلیونی که بیش از پنجبرابر حقوق کارگران است بهتنهایی تکافوی زندگی در تهران را میکند که اگر نمیکند خون نمایندگان رنگینتر از کارگران نیست و اگر نمایندهای با این حقوق قادر به فعالیت نیست، چرا وارد بهارستان شده است؟
محدودیت ۳۰۰ یورویی واردات گوشی، تا اطلاع ثانوی حذف شد
اخبار رسیده از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) به خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، حاکی از آن است که با دستور، سرپرست وزارت صمت- واردات گوشی طبق روال گذشته ادامه خواهد یافت و محدودیت ۳۰۰ یورویی واردات گوشی، تا اطلاع ثانوی حذف شده و به زودی ابلاغ میشود.
انتشار خبر ممنوعیت فوق در روز گذشته، باعث ایجاد التهاب و افزایش قیمت گوشی های پرچمدار در بازار تلفن همراه کشور شده است
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت گفت: هیچ ابلاغیهای به گمرک مبنی بر ممنوعیت واردات گوشیهای تلفن همراه بالای ۳۰۰ یورو صادر نشده است.
خبرهای کرونا
حال روحی پرستاران خوب نیست
الهه شریعتی پرستاری است که هم در یکی از بیمارستان های خصوصی و هم در یکی از بیمارستان های دولتی مشغول به فعالیت است. او در گفت و گو با آفتاب یزد در خصوص مشکلات پرستاران در دوره کرونایی گفت: «اوایل شیوع کرونا یک تراژدی به شدت غم انگیز بود، چون تجهیزات وارد نمی شد و در بیمارستانها تجهیزات خیلی کم بود. حتی خیلی از هم دوره ای های من در شهرستان های مختلف عکس برای ما می فرستادند که نشان می داد
با سفره یک بار مصرف تمام وجودشان را کاور کرده اند و به این طریق بر بالین مریض حاضر میشدند. این در شرایطی بود که پرستاران چاره ای جز حضور در بیمارستان نداشتند چون اگرغیبت میکردند حقوقشان قطع می شد و نیرو جایگزین آن ها
می شد. اما حالا وضعیت به نسبت قبل خیلی بهتر شده است و کمبود تجهیزات به آن شکل حادی که در گذشته بود وجود ندارد. با این همه در حال حاضر هم سختی های زیادی برای کادر درمان وجود دارد.»
این پرستار ادامه داد: «برای من جالب است که نه تنها حقوق کرونا بلکه حق و حقوق و کارانه خودمان هم به موقع پرداخت نمی شود و این پرداختی در خیلی از بیمارستان ها اصلا انجام نشده است! من در یک بیمارستان خصوصی هم شاغل بودم اما به قدری شرایط حاد بود و حق و حقوق پرداخت نمی شد که خیلی از پرستاران عطای آن را به لقایش بخشیدند و استعفا دادند و به نوعی از آن جا فرار کردند! در بیمارستان های خصوصی چون مردم پول می پردازند بنابر این توقع بیشتری از کادر درمان دارند و به همین دلیل فشار روحی در بیمارستان های خصوصی بیشتر است اما در بیمارستان های دولتی مردم توقع آن چنانی ندارند با این حال حجم بیماران به قدری زیاد است که انرژی جسمانی بیشتری نیاز است. در واقع باید از لحاظ جسمی
آن قدر قوی باشی تا بتوانی شیفت های سنگین را کاور کنی؛ یادم است روز های اولی که کرونا آمده بود وقتی یکی یکی همکارانمان به کرونا مبتلا می شدند ما باید به جای آن ها هم شیفت می دادیم، روزهایی بود که من سه شبانه روز پشت سر هم یعنی۷۲ ساعت شیفت بودم. حتی به خیلی از همکاران ما گفته میشداگر نمی توانی این طور کار کنی اصلا نمی خواهد سر کاربیایی! ما این شب شیفت ها و تحکم ها را هم تحمل کردیم با این همه تقدیر و تشکرهایی که مردم از ما می کردند ما را به کار دلگرم می کرد، دوره قبل شیوع کرونا یکی از شادترین دوره های بیمارستان ها بود، چون هیچ همراهی حق حضور بر بالین پرستار را نداشت، پرستار ها با بیماران بخش عادی بگو بخند می کردند تا روحیه بیماران حفظ شود؛ من به یاد می آورم یک پروسه دارو دادن به مریض ها در یک بخش ۲۶ تخته ۴ ساعت طول می کشید چون با تک تک مریض ها بگو بخند می کردیم تا جای
همراه بیمار را به نوعی پر کرده باشیم. اما کم کم خسته شدیم. انگار به این نتیجه رسیده ایم که این بیماری حالا حالا ها وجود خواهد داشت، حق و حقوق ما را هم که پرداخت نمی کنند بنابر این خستگی توی تنمان مانده است.
آیا پوشیدن دستکش برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا ضروری است؟
دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: محققان باور دارند لمس سطوح مختلف با دستکش یک بار مصرفی که به صورت مکرر استفاده شده موجب پراکندگی ویروس میشود.
نتایج بررسیهای اخیر محققان نشان میدهد استفاده از دستکش، از افراد در برابر ویروس کرونا محافظت نمیکند.
استفاده از دستکش یک بار مصرف به این شکل افراد را به طور جدیتری در خطر ابتلا به کووید-۱۹ قرار میدهد.
دیدگاه خود را بنویسید